Aantal personen: 4
1 rode paprika
200 gr witte kool of spitskool
250 gr kipfilet
3 eetl zonnebloemolie of olijfolie
450 gr voorgekookte krieltjes
½ eetl kerriepoeder
1 eet gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel gedroogd
peper en zout
2 dl schenkbare crème fraîche of kookroom
1 eetl mosterd
1 eetl citroensap
100 gr ongezouten cashewnoten of walnoten
2 eetl gehakte peterselie (vers of diepvries)
Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes. Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Verdeel de kipfilet in blokjes.
Roerbak de kipfilet 5 minuten in 1 eetl olie. Schep de blokjes uit de pan en zet ze apart.
Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de krieltjes, paprika en kool 5 minuten.
Schep de kipblokjes, kerriepoeder, tijm en peper en zout erdoor. Bak nog 3 minuten.
Meng crème fraîche of kookroom, mosterd en citroensap erdoor en stoof zachtjes 3 minuten.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan en strooi ze met de peterselie over het gerecht.
Tip: kool kan vervangen worden door prei en reepjes oesterzwammen.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |