Aantal personen: 4
600 gr doorregen runderlappen of hacheevlees
peper en zout
1 eetl bloem
2 uien
3 stevige appels
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 eetl azijn
1 bouillontablet
500 gr voorgekookte aardappelblokjes of schijfjes
100 gr geraspte belegen kaas
50 gr paneermeel
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper, zout en bloem. Bak de vleesblokjes rondom bruin in de boter.
Pel de uien en snipper ze. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in smalle partjes.
Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, het bouillontablet en 2 dl water bij het vlees en stoof zachtjes 2 uur. Voeg de laatste 15 minuten de appels toe.
Verwarm de oven op 190 graden. Vet een ovenschaal in met boter en schep het vleesmengsel erin.Leg de aardappelblokjes erop. Meng de geraspte kaas met paneermeel en bestrooi de ovenschotel ermee.
Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven en laat de jachtschotel goudbruin kleuren. Gebruik eventueel de laatste minuten de grill.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |