Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hete bliksem

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr doorregen vers spek
1,5 kg aardappelen
zout
0,5 kg zoete appels ( Golden Delicious)
0,5 kg zure appels( Rode van Boskoop)
verse peper
2 à 3 el appelstroop

Bereiden

Breng 1 liter water aan de kook en laat hierin het spek 20 minuten zachtjes koken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken.
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Haal na 20 min het spek uit de pan, lepel dan de aardappel en de appelen in het spekkookvocht, voeg zout toe en leg het spek weer in de pan op de aardappelen en de appels. Kook de aardappels en de appels gaar in ca 12 min.
Neem het spek uit de pan en snijd het in vingerdikke repen. Stamp de inhoud van de pan fijn en breng het geheel op smaak met peper, zout en appelstroop.
Verdeel de hete bliksem over warme borden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Moussaka van aubergines
Pittige uienschotel met krieltjes
Marokkaanse gehaktschotel met filodeeg
Exotische ovenschotel
Ovenschotel met gehakt bladerdeeg en worcestershiresaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes