Aantal personen: 4
150 gr wortelen
400 gr kruidenzuurkool
Bertolli Olijfolie Classico
500 gr shoarmavlees
1,25 dl crème fraîche
75 gr geraspte oude kaas
1 zak diepvriesrösti
vuurvaste schaal
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Laat de zuurkool uitlekken. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verwarm de oven voor op 220 graden.(hete lucht oven 200 graden.)
Verhit 2 eetl olijfolie in een koekenpan of wok.
Voeg het shoarmavlees toe en bak het ca. 3 minuten op hoog vuur. Voeg de worteltjes toe en bak nog ca. 2 minuten mee.
Roer de crème fraîche door het vlees mengsel en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de zuurkool over het shoarmamengsel.
Meng de geraspte kaas door de rösti en verdeel dit over de zuurkool. Bak de schotel in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig.
Tip:
Lekker met een salkade van ijsbergsla.
Bereigstijd:ca. 60 minuten.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |