Aantal personen: 4
400 gr magere speklapjes
peper en zout
½ eetl chilipoeder
1 teentje knoflook
2 uien
2 eetl arachideolie of zonnebloemolie
½ komkommer
1 blik rode bonen (kidneybeans) of kapucijners
1 kleine Chinese kool (400 gr)
4 eetl ketjap manis
enkele druppels tabasco of 1 theel sambal oelek
Snijd de speklapjes in reepjes. Bestrooi ze met peper, zout en chilipoeder. Pel de knoflook en de uien. Snipper de uien.
Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de spekreepjes goudbruin.
Zet de warmtebron iets lager. Pers de knoflook in de wok, voeg de uien toe en bak al omscheppend 5 minuten.
Halveer intussen de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ½ cm.
Giet de bonen af. Snijd de gewassen Chinese kool in smalle repen.
Schep de komkommer, kool en bonen door het vlees en roerbak 2 minuten. Voeg de ketjap en tabasco toe.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |