Aantal personen: 4
1½ kg geschilde asperges
(ongeschild 2-2½ kg)
2½ dl melk
40 gr boter
50 gr bloem
peper en zout
nootmuskaat
2 eidooiers
2 kg verse spinazie
2 eetl olijfolie
100 gr geraspte jongbelegen kaas
2 eetl geroosterde geschaafde amandelen
Kook de asperges volgens het basisrecept en vang bij het afgieten 3 dl kookvocht op.
Meng het kookvocht met de melk.
Smelt de boter, zonder dat deze kleurt. Voeg de bloem toe, roer goed en laat dit 3 min garen.
Voeg de melk met het kookvocht in gedeelten toe en roer totdat een gebonden saus ontstaat. Laat de saus zachtjes 10 minuten koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roerbak de gewassen spinazie in de hete olijfolie en laat de groenten slinken en het vocht verdampen.
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Roer de eidooiers los en schep ze met de kaas door de saus.
Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal. Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
Gratineer het gerecht in het midden van de oven in ca 15 minuten.
Verdeel de amandelen erover.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |