Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Broodbakje met krabsalade

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 sneetjes bruinbrood
25 gr kruidenboter
1 blikje krab (nettogewicht ± 200 gr)
1 kleine tomaat
1 lente-uitje (of een stukje prei van ± 3 cm)
1 eetlepel mayonaise
zout, peper
2 takjes dille

Bereiden



Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter.
Leg elk sneetje in een taartvormpje (± 10 cm) en druk het goed
tegen de randen.
Snijd het overtollige brood weg.
Schuif de vormpjes ± 10 cm onder een hete grill en rooster de
broodbakjes
in ± 6 minuten goudbruin.
Laat intussen de krab uitlekken.
Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in kleine blokjes.
Maak het lente-uitje of de prei schoon en snijd het in piepkleine
stukjes.
Schep de tomaatblokjes, de lente-ui (of prei) en de mayonaise door de krab
en breng op smaak met zout en peper.
Zet de broodbakjes op een bord en schep de krabsalade erin.
Garneer met een takje dille.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Provençaalse salade met gegratineerde geitenkaas
Chinese salade van noedels met kip
Amerikaanse salade
Tomatensalade met olijven en kappertjes
Salade van boontjes en venkel metyoghurtdressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes