Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelsalade uit Berlijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen
1 ui
1 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel witte peper
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn
1/4 liter vleesbouillon
1 eetlepel boter
50 gr gerookte spekblokjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan
schrikken en pel ze.
Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de
saladeschaal.
Giet de warme bouillon op het uimengsel en snipper de warme aardappelen in
de saladeschaal.
Schep alles voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk
gaan.
Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes erin.
Schep dit mengsel over de salade, schep om en laat het even door
trekken.
Strooi er vlak voor het opdienen de peterselie over.

Deze salade wordt lauwwarm of koud gegeten bij grill- en barbecuegerechten
en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Franse vissalade
Lauwwarme Thaise salade
Zalm-pasta salade
Griekse koolsla met citroenvinaigrette
Lauwwarme Thaise salade met garnalen enkip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes