Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in 8 partjes en kook die in een pan
met weinig water en zout in ca 10 minuten beetgaar.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Verhit in een steelpan de olie en fruit de ui hierin in ca 2 minuten
zachtjes glazig.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Roer er de tandoorikruiden door en bak die ca 1 minuut zachtjes mee.
Doe het uimengsel over in een kom en roer de yoghurt en het citroensap
erdoor.
Spoel de aardappelen in een vergiet onder koud stromend water af en laat
ze goed uitlekken.
Snijd de kip in reepjes en halveer die.
Maak de paprika schoon, was hem en snijd hem in kleine blokjes.
Knip de munt en de koriander in een kopje fijn.
Schep de aardappelen, de kip, de paprika en de kruiden door de
tandoorisaus en breng het geheel op smaak met zout.
Zet dit tot het gebruik in de koelkast.
Was de komkommer, snijd een halve komkommer in dunne plakjes, halveer de
andere helft in de lengte, verwijder de pitjes en snijd hem in kleine
blokjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Schep de komkommerblokjes en de helft van de bosuiringetjes door de
salade.
Doe de salade dan over in een slaschaal, leg de komkommerplakjes langs de
rand en strooi er de rest van de bosuiringetjes over.
Serveer er geroosterde (shoarma)broodjes bijl
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |