Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hertenbiefstuk met rodewijn saus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes á 125 gr
2 sjalotten
30 gr boter
zout & peper vergemalen
3 eetl suiker
3 dl rode wijn
½ bosuitje
8 walnoten

Bereiden

Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

Verhit de boter in de koekenpan en bak de hertenbiefstukken op hoog vuur in 4-5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Bestrooi ze met zout en vers gemalen peper, houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak in het braadvet van het vlees de sjalotten ongeveer 2 minuten.
Voeg suiker toe en laat deze lichtbruin worden.
Schenk voorzichtig de wijn bij de karamel en laat de saus tot de helft inkoken.

Was de bosuitje en snijd hem in reepjes.
Hak de walnoten fijn.

Serveer de hertenbiefstukjes op voorverwarmde borden en garneer ze met de walnoten en de bosui.
Schenk de saus eromheen.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Entrecote met champignonsaus
Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot
Brabantse hachee
Provenciaalse stoofpotje
Italiaanse rundvleesstoofpot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes