Gebakken zwezerik met  asperges en paddestoelen

Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen

Gebakken zwezerik met asperges en paddestoelen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

300 g kalfszwezerik
10 g morieljes
12 asperges
4 grote champignons
50 g Shi-itake
75 g oesterzwammen
10 g zomer truffel
20 g glace de viande
1 tl olijfolie
1 dl kalfsfonds
1 tl aardappelmeel
1 tl truffelolie
waterkers naar smaak
boter
p&z

Bereiden


  • De zwezerik in koud water goed laten spoelen, blancheren, onder de koude kraan spoelen en ontvliezen.

  • De morieljes goed wassen en in een deciliter water weken.

  • De asperges niet te dun schillen en schuin in stukken snijden van ongeveer anderhalve centimeter.

  • 4.De paddestoelen schoon borstelen en in plakjes snijden.

  • De truffel in plakjes snijden en samen met de glace de viande bij de morieljes doen en het geheel langzaam aan de kook brengen.

  • De zwezerik in 8 plakken snijden, met peper en zout bestrooien en door de bloem halen.

  • De overtollige bloem eraf schudden en de zwezerik in hete boter mooi bruin en krokant bakken.

  • De zwezerik warm houden.

  • De asperges in hete olijfolie even aanzetten totdat ze gaan kleuren.
    Warm houden.

  • De paddestoelen in een klontje boter licht aanzetten en ook warm houden.

  • Bij het truffel-morieljes mengsel de fonds voegen, aan de kook brengen en met het aangelengde aardappelmeel binden.

  • De saus op smaak afmaken met peper en zout en er vlak voor het serveren de truffelolie door roeren.

  • De asperges op 4 voorverwarmde borden verdelen en de plakjes kalfszwezerik hierop leggen.

  • Daaromheen de paddestoelen scheppen en de saus over het geheel schenken, met een takje waterkers garneren en direct serveren.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken