Entrecote au poivre

Entrecote au poivre

Entrecote au poivre

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 entrecôtes (lendebiefstukken) van ca.175 g per stuk
2 eetl olijfolie
4 eetl geplette zwarte peperkorrels of grofgemalen zwarte peper
50 gr boter
3 eetl cognac
½ dl witte wijn
1 dl kookroom
mespuntje mosterd
zout

Bereiden

Bestrijk het vlees met de olijfolie. Bestrooi de entrcôtes met de geplette of grofgemalen peperkorrels en druk deze er een beetje in.
Verhit de boter en bak het vlees 2-4 minuten per kant (2 minuten is rood, 3-4 minuten is medium) afhankelijk van dikte.
Voeg de cognac bij het braadvet. Zorg ervoor dat de afzuigkap uitgeschakeld is en houd een deksel bij de hand. Flambeer door de cognac aan te steken.
Haal het vlees uit de pan en houd het even warm onder aluminumfolie.
Voeg de wijn toe en kook al roerend 1 minuut door.
Voeg de room, mosterd en zout naar smaak toe en verwarm 1-2 minuten tijdens goed roeren. Serveer de entrecôtes en giet er een beetje saus over.
Tip: Lekker met krieltjes en broccoli. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus