Verhit de boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin.
Voeg de port en rode wijn toe en laat het 2 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken.
Roer één voor één de blokjes boter erdoor.
Maak op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten dicht. Laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan.
Schep de biefstukjes uit de pan, lef ze op een voorverwarmd bord en dek ze af met aluminiumfolie.
Snij de biefstukjes in mooie plakjes en schik deze op het bord. Schep de saus eroverheen.
Serveertip: Lekker met gekookte sperzieboontjes gewikkeld in mager ontbijtspek en aardappelpuree
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |