Bieflapjes met ui en rozijnen

Bieflapjes met ui en rozijnen

Bieflapjes met ui en rozijnen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 uien
400 g bieflappen
25 g boter
½ vleesbouillontablet
50 g rozijnen
1 dl rode wijn
1 sneetje ontbijtkoek
2 tl gedroogde Provenciaalse kruiden
p&z

Bereiden

  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.

  • Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
    Verhit de boter in een braadpan.

  • Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin.
    Schep ze op een bord.

  • Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin.

  • Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en 1,5 deciliter water toe. Breng dit aan de kook.

  • Snijd de ontbijtkoek in blokjes.

  • Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor.

  • Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen.

  • Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus