Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige risotto

Aantal personen: 4

Ingrediënten

25 gr boter
2 fijngesneden sjalotjes
1 teentje fijngesneden knoflook
250-300 gr arboriorijst (risottorijst)
1 dl droge witte wijn
1½ dl groenten of kippenbouillon
75 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Verhit 25 gr boter of margarine in een wijde pan met een dikke bodem en bak hierin 2 fijngesneden sjalotjes en 1 teentje fijngesneden knoflook 3-4 min. Voeg 250-300 gr arboriorijst (risottorijst) toe en blijf roeren tot alle korrels glazig zijn.
Schenk er 1 dl droge witte wijn bij en laat de wijn verdampen.
Schenk daarna in gedeelten (circa 1½ dl per keer), onder voortdurend roeren, kokende groenten of kippenbouillon (totaal 1 -1 1/4 liter) in de pan.
Blijf roeren tot al het vocht is verdampt en voeg dan pas weer nieuwe bouillon toe. Herhaal deze handelingen tot de bouillon bijna op is (houd 4 el achter). De risotto is klaar als de korrel nog een beetje beet heeft, maar wel gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min . Neem, als de risotto klaar is, de pan van het vuur en roer er dan nog 4 el bouillon en 75 gr geraspte parmezaanse kaas door.
Breng op smaak met zout en peper.

Bron/inzender: Frank

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekruide lamsrijst
Paella, Spaanse gebakken rijst
Rijstrand met groente curry (en variatie)
Ovenschotel met rode rijst
Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes