Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Risotto, basis recept

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

400 g risotto rijst
1 sjalotje, fijngesnipperd
olijfolie
125 ml witte wijn
1½ liter kippenbouillon
50 gr vers geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Verhit de olijfolie en laat hierin de gesnipperde sjalot even zachtjes bakken.
Voeg de rijst toe en roer tot deze glanst.

Schenk de witte wijn erbij en laat volledig inkoken. ( heb je geen witte wijn open staan voeg dan 2 eetlepels droge sherry of Madeira toe)
Voeg daarna beetje bij beetje ( steeds een juslepel) de bouillon toe en roer regelmatig tot de risotto gaar is (18 à 20 minuten).

Roer vlak voor het opdienen de geraspte parmezaanse kaas erdoor.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Couscous
Groentecurry met kip en noten
Aubergines met gehakt en couscous
Milanese groenterisotto
Groentecurry met eieren

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes