Risotto met witlof

Risotto met witlof

Risotto met witlof

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 sjalotjes, fijngesneden
2 el olijfolie
250 gr risottorijst
4 el droge witte wijn
ca. 8 dl hete kippenbouillon (tablet)
4-5 struikjes witlof, blaadjes losgehaald
1 el boter
zout, peper
2 el grofgehakte walnoten
50 gr oude boerenkaas, geschaafd
2-3 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Bak de sjalot 5 min op zacht vuur in de olie in een wijde lage pan. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend 2 min mee tot alle korrels glanzen. Voeg de wijn toe en laat het vocht onder roeren verdampen.
Schenk er wat hete bouillon bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
Voeg daarna weer een scheutje bouillon toe, blijf roeren tot het vocht is verdampt en voeg dan weer nieuwe bouillon toe.
Herhaal deze handelingen tot de bouillon is opgebruikt en de risotto gaar is (de korrel heeft dan nog een beetje beet). Dit duurt 20-25 min.
Halveer de witlofblaadjes in de lengte.
Roer het witlof samen met de boter na 15 min door de risotto en verwarm alles nog 4-5 min. Breng op smaak met zout, peper, walnoten, kaas en peterselie. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus