Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant.
Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier.
Voeg nog 2 eetlepels olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen.
Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen.
Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui, knoflook champignons en courgette 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor.
Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.
P.P.
725 KCal
19 gr eiwit
36 gr vet
80 gr koolhydraten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |