Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Risotto met bacon champignons en courgette

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

5 eetl. olie
100 gr bacon
350 gr risottorijst
1 liter hete kippenbouillon (van tablet)
1 ui, gesnipperd
200 gr courgette, in plakken
250 gr champignons
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels droge sherry
50 g grano padano (kaas), geraspt
4 eetlepels verse peterselie, gesneden

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant.
Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier.

Voeg nog 2 eetlepels olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen.
Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen.
Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.

Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui, knoflook champignons en courgette 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor.

Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.


P.P.
725 KCal
19 gr eiwit
36 gr vet
80 gr koolhydraten

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sinaasappelsalade met rijst
Paella, Spaanse gebakken rijst
Risotto met appel, walnoot en gorgonzola
Risotto met witlof
Romige risotto

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes