Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekruide lamsrijst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 dl volle yoghurt
ui
3 teentjes knoflook
gemberwortel van drie cm
1 eetl madraskerriepoeder
500 gr lamsbout (zonder been)
zout en peper
boter
ui
400 gr basmatirijst
1½ eetl tomatenpuree
8 dl vleesbouillon
4 kruidnagels
3 kardamomzaadjes
stukje pijpkaneel
2 laurierblaadjes
vleestomaat
50 gr gerooster amandelen
blaadjes van 6 takjes koriander
groen pepertje

Bereiden

Door 2 dl volle yoghurt 1 grote, heel fijngehakte ui, 3 teentjes knoflook uit de pers, geraspte gemberwortel van 3 cm en 1 eetl madraskerriepoeder roeren. Van 500 gr lamsbout (zonder been) dobbelsteentjes snijden, met zout en peper kruiden, door de yoghurtsaus roeren en 30 minuten laten marineren. In 100 gr verhitte boter een tweede in ringen gesneden ui fruiten. De ui uit de pan nemen en het vlees op halfhoog vuur in het achtergebleven vet 15 minuten bakken. Hieraan 400 gr basmatirijst toevoegen en 5 minuten laten meebakken. Door de rijst 1½ eetl tomatenpuree en de helft van de uiringen erbij roeren. Dan 8 dl vleesbouillon, 4 kruidnagels, 3 kardamomzaadjes, stukje pijpkaneel en 2 laurierblaadjes erbij roeren. Aan de kook brengen, omroeren en in afgesloten pan in 20 minuten gaarstomen. Een vleestomaat ontvellen en in blokjes snijden. De rijst met 50 gr geroosterde amandelen, de blaadjes van 6 takjes koriander, een in ringen gesneden groen pepertje, ui ringen en tomaat garneren.
Variatie: varkensvlees gebruiken.
De kardamomzaadjes door 3 steranijszaadjes vervangen. Met geroosterde cashewnoten, peterselie en gehakte paprika garneren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Risotto met kip en kastanjechampignons
Milanese groenterisotto
Risotto met witlof
Aubergines met gehakt en couscous
Risotto, basis recept

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes