Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken rijst met ham, tauge en prei

Aantal personen: 2-

Ingrediënten

150 à 200 gr droog kokende rijst
zout
50 gr taugé
1 grote dikke schoongemaakte prei
2 eetl (zonnebloem) olie
1 grote gesnipperde ui
2 teentjes fijngehakte knoflook
2 theel sambal oelek
roereieren van 2 tot 3 eieren
150 gr gekookte ham, in smalle reepjes (julienne) gesneden
1 eetl verse korianderblaadjes en/of fijngesneden (Chinese) bieslook

Bereiden

Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Laat hem na het koken in een zeef koud worden.
Spoel de taugé enkele malen in ruim water en laat hem uitlekken. Spoel er daarna, tamelijk langzaam, 2 tot 3 liter kokend water over. Laat de taugé daarna weer uitlekken en afkoelen.
Snijd de prei in de lengte in tweeën en vervolgens in smalle boogjes.
Verhit de olie in een wok. Voeg de ui toe en laat deze, onder voordurend roeren en omscheppen 3 minuten zachtjes fruiten. Schep knoflook en sambal oelek erdoor en voeg na 1 minuut de prei toe. Laat alles nogmaals 3 minuten zachtjes bakken.
Schep er daarna de ham, taugé en rijst door.
Laat alles, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden.
Presentatie: Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Schep de eieren erop en strooi er daarna de tuinkruiden over. Geef er een komkommersalade bij.
Zet een karafje met zoete indonesische sojasaus (ketjap manis) op tafel.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Milanese groenterisotto
Paella, Spaanse gebakken rijst
Risotto, basis recept
Risotto met witlof, kaas en walnoten
Risotto met kip en kastanjechampignons

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes