Caraibische rijstschotel

Caraibische rijstschotel

Caraibische rijstschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 g basmatie rijst
1 tl piment
1 kippenbouillon tablet
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
6 bosuitjes
3 gemberbolletjes
1 mango
1 banaan
2 limoenen
20 g verse koriander
1 teentje knoflook
1 tl sambal oelek
1 el witte wijn azijn
1 el gember siroop
3 el olijfolie
150 g gezouten cashew noten
p&z

Bereiden


  • Breng een halve liter water met de piment en de bouillontablet aan de kook.

  • Voeg de rijst toe. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar.

  • Maak intussen de paprika en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes.

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.

  • Snipper de bolletjes gember fijn.

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.Houd 4 plakken achter en snijd de rest in kleine stukjes.

  • Snijd de banaan in plakjes.

  • Pers de limoenen uit.

  • Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst.

  • Laat de rijst in gesloten pan nog ca. 15 minuten staan.

  • Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine. Pers de knoflook erboven uit.

  • Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en 2 eetlepels water toe en meng het geheel tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  • Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door.

  • Schep de Caraibische rijst in een schaal en garneer met de schijven mango.

  • Geef het sausje er apart bij.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus