Aantal personen: 4
500 gr groene asperges
zout
400 gr spaghetti
½ dl olijfolie
100 gr rucola
1 rode Spaanse peper
1 citroen
1 teentje knoflook
versgemalen peper
100 gr geraspte parmezaanse kaas
1 bakje kerstomaatjes
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3-4 cm. Kook ze 3 min in water met zout, giet ze af en spoel er koud water over.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie bij het kookvocht.
Scheur of snijd de rucola in kleinere stukjes. Halveer de Spaanse peper in de lengte en snijd deze zonder zaadjes in stukjes.
Boen de citroen schoon. Rasp ½ eetl van de schil en pers de vrucht.
Schep de rest van de olijfolie, rucola, Spaanse peper, citroensap,geperste knoflook,peper en de helft van de kaas door de gare spaghetti en warm goed door.
Garneer het gerecht met halve kerstomaatjes en strooi de rest van de kaas erover.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |