Penne met wilde spinazie, pijnboompitten engorgonzola

Penne met wilde spinazie, pijnboompitten engorgonzola

Penne met wilde spinazie, pijnboompitten engorgonzola

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

150 gr penne rigate
500 gr wilde spinazie
zout, versgemalen peper
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
150 gr gorgonzola in blokjes

Bereiden

Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking beetgaar.
Dep de gewassen spinazie droog.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omscheppend in ± 2
minuten lichtbruin.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem, voeg de spinazie toe en laat die al
omscheppend op hoog vuur in ± 4 minuten slinken.
Laat de penne uitlekken en in een warme schaal glijden.
Schep er de gorgonzola, spinazie en versgemalen peper door en bestrooi met de
pijnboompitten.
Serveer de pasta en de saus in een voorverwarmde schaal.
Zet de (ovenvaste) schaal ± 8 minuten in een op 175°C voorverwarmde
oven of leg de schaal even in heet water.


Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus