Spoel de kokkels onder stromend water; gooi de gebroken en lege schelpen
weg.
Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden,
verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de sjalotten fijn en fruit ze in een grote en hoge pan in 4 eetlepels olie,
tot ze glazig worden.
Voeg er de kokkels, de bouillon en de wijn aan toe, zet het deksel op de pan en
laat 3 minuten koken.
Haal het deksel van de pan en zet het vuur hoger.
Voeg de tomatenpuree toe en na 2 minuten ook de verse met zout gekruide
tomaten.
Laat verder koken tot alle kokkels zijn geopend.
Haal de helft van de schelpen weg en doe de weekdieren zelf in de saus.
Kruid met peper en zout.
Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en voeg ze (met nog wat vocht) aan de
saus toe.
Meng alles goed door elkaar en strooi er wat peterselie over.
Serveer direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |