Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pasta met kokkels

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr zwarte pasta (inktvis)
2 kg kokkels
4 rijpe tomaten
2 sjalotten
1/2 glas witte wijn
1/2 glas groentebouillon
1 takje verse peterselie
2 eetlepels tomatenpuree
olijfolie
versgemalen peper, zout

Bereiden

Spoel de kokkels onder stromend water; gooi de gebroken en lege schelpen
weg.
Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, pel ze, snijd ze doormidden,
verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de sjalotten fijn en fruit ze in een grote en hoge pan in 4 eetlepels olie,
tot ze glazig worden.
Voeg er de kokkels, de bouillon en de wijn aan toe, zet het deksel op de pan en
laat 3 minuten koken.
Haal het deksel van de pan en zet het vuur hoger.
Voeg de tomatenpuree toe en na 2 minuten ook de verse met zout gekruide
tomaten.
Laat verder koken tot alle kokkels zijn geopend.
Haal de helft van de schelpen weg en doe de weekdieren zelf in de saus.
Kruid met peper en zout.
Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en voeg ze (met nog wat vocht) aan de
saus toe.
Meng alles goed door elkaar en strooi er wat peterselie over.
Serveer direct.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Elleboogjes met rozemarijn
Pasta met kalfsreepjes
Gegratineerde cannelloni met prei en kip
Andijvie op zijn Italiaans
Spaghetti metMarsala en kalfsvlees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes