Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze in een vergiet goed uitlekken.
Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper deze.
Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes. Giet de ananas af en vang het sap op.
Schil de gemberwortel en rasp deze of hak de gemberwortel zeer fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 3 min. Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 min. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip. Voeg ananas, gemberwortel, oestersaus, sambal oelek, 3 eetl ananassap, mihoen en kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |