Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde tagliatelle met paprikas en mortadella

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300-400 gr pasta (taglatelle)
zout, peper
2-3 el olijfolie
3 sjalotjes, fijngesneden
2 gele paprika‘s, in lange dunne repen
100 gr mortadella, in reepjes
1 dl crème fraîche
1 dl volle melk
100 gr versgeraspte parmezaanse kaas
2 grote eieren
2-3 el fijngesneden peterselie
1 tl tijmblaadjes

Bereiden

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de pasta uitlekken en roer er 1 el olijfolie door. Bak de sjalotjes en paprika circa en paprika circa 6 min in 1-2 el olie. Roer de moradella erdoor en bak deze 3 min mee.
Roer dan de pasta erdoor en schep het mengsel in een diepe, ingevette ovenschaal. Meng de crème fraîche met de melk, 50 gr kaas, de eieren, peterselie en tijm. Breng op smaak met zout en peper en schenk het mengsel in de ovenschaal over de pasta. Strooi er 50 gr kaas over en bak het gerecht circa 30 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaghetti met tonijn en kappertjes
Volkorenpasta met tomaatjes en zalm
Paprikasaus met gerookte heilbot
Pappardelle met raapstelen
Rozemarijnspaghetti

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes