Voorbereiding:
Laat de boerenkool ontdooien. Snijd de prei in reepjes, hak de bacon fijn en bak die in wat boter. Meng de boerenkool erdoor en stoof kort. Bereid 2 zakjes bechamelsaus en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in. Kook steeds 3 lasagnevellen 2 min met zout, neem ze uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Schep 1/3 van de boerenkool op de lasagne, dek af met stukjes paprika en schep er 2 dl saus over. Leg hierop weer lasagnevellen en herhaal. Eindig met lasagnevellen. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal koel weg.
Bereiding:
Zet de lasagneschaal met het folie erover in de oven, warm deze tot 175 graden en bak de lasagne in 45 min gaar (haal na 25 min het folie weg).
Afwerking:
Snijd de lasagne en schep de stukken op de borden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |