Roer de oliebollenmix met de cacaopoeder en het water tot een glad beslag. Voeg de hazelnoten en de rozijnen toe. Dek het geheel af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het ruim een drie kwartier rijzen op een warme plaats.
In een ruime pan 1 liter olie verhitten tot 180 graden. Vorm met twee lepels of een ijsschep bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in circa 3-4 minuten rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet met keukenpapier uitlekken. Meng de cacao met de poedersuiker en bestrooi de Chocolade-hazelnootbollen ermee.
Mariska (27-12-2008 19:45):
Lijkt me heerlijk! Goede afwisseling op de gewone standaard oliebol. Ik ga het dit jaar eens proberen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |