Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oliebollen met Chocolade-hazelnoot

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

1 pak oliebollenmix (500 g)
500 ml handwarm water
1 el cacaopoeder
100 g grofgehakte hazelnoten
100 g rozijnen
½ el cacaopoeder
1 el poedersuiker

Bereiden

Roer de oliebollenmix met de cacaopoeder en het water tot een glad beslag. Voeg de hazelnoten en de rozijnen toe. Dek het geheel af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het ruim een drie kwartier rijzen op een warme plaats.
In een ruime pan 1 liter olie verhitten tot 180 graden. Vorm met twee lepels of een ijsschep bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in circa 3-4 minuten rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet met keukenpapier uitlekken. Meng de cacao met de poedersuiker en bestrooi de Chocolade-hazelnootbollen ermee.

Reacties

Mariska (27-12-2008 19:45):
Lijkt me heerlijk! Goede afwisseling op de gewone standaard oliebol. Ik ga het dit jaar eens proberen.

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Oliebollen met bier
Appelflappen in een nieuw jasje
Basisrecept Oliebollen (ca. 40 stuks)
Gevulde oliebollen (zie ook basisrecept oliebollen)
Appelbeignets

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes