Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 Goudreinetten
2x50 gr suiker
1 tl kaneelpoeder
1 mespuntje nootmuskaat
50 gr amandelspijs
50 gr gemalen gemengde noten
5 blaadjes munt
1 el bloem
1 el citroenrasp
2 eidooiers
12 plakjes bladerdeeg

Bereiden

Voor 12 stuks:
Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gr suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, noten, fijngesneden muntblaadjes en de amandelspijs. Bestrijk twee randen van de bladerdeegplakjes met een beetje water.
Leg een lepel appelvulling in het midden van de bladerdeegplakjes. Klap elk plakje dubbel tot een driehoek (de met water bestreken kanten op de droge kanten) en druk de randen stevig op elkaar.
Vermeng de eidooiers met een beetje water, bestrijk de appelflappen hiermee en bestrooi ze met suiker. Leg de appelflappen op een stukje bakpapier en bak ze af in ca 20-25 minuten in een oven van 180 graden.
Lekker met vanillesaus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus