Voor 12 stuks:
Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gr suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, noten, fijngesneden muntblaadjes en de amandelspijs. Bestrijk twee randen van de bladerdeegplakjes met een beetje water.
Leg een lepel appelvulling in het midden van de bladerdeegplakjes. Klap elk plakje dubbel tot een driehoek (de met water bestreken kanten op de droge kanten) en druk de randen stevig op elkaar.
Vermeng de eidooiers met een beetje water, bestrijk de appelflappen hiermee en bestrooi ze met suiker. Leg de appelflappen op een stukje bakpapier en bak ze af in ca 20-25 minuten in een oven van 180 graden.
Lekker met vanillesaus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |