Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
2 pak lange vingers
2 dl room
2 bananen
4 el suiker
½ kopje water
1½ glaasje rum
Bereiden
- Snijd de banaan in dunne plakjes.
- De room opkloppen met wat suiker.
- 3 el suiker + ½ kopje water samen aan de kook brengen, glaasje rum toevoegen.
- Cakeblik met plasticfolie bekleden.
- Lange vingers door het suikerwater halen en op de bodem van het blik leggen.
- Dunne laag slagroom eroverheen, vervolgens schijfjes banaan, laagje slagroom.
- Deze handelingen herhalen tot het cakeblik vol is, de laatste laag moet lange vingers zijn.
- Het cakeblik afdekken met plasticfolie.
- ca. 3 uur in de koelkast laten opstijven.
- De taart storten, in plakken snijden en afgarneren met een toefje slagroom en een takje mint.
De rum kan vervangen worden door tweedrank.
Bron/inzender: