Kandeel

Kandeel

Kandeel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1/2 fles goede, halfzoete Elzasser
15 kruidnagels
stuk pijpkaneel
schil van onbespoten citroen (geen wit)
schil van onbespoten sinaasappel (geen wit)
5 eierdooiers
versgeraspte muskaatnoot
zout
150 g witte bastersuiker

Bereiden


  1. Verwam 1 1/2 dl wijn op zacht vuur.
  2. Voeg kruidnagels, kaneel en schillen toe.
  3. 1 uur laten trekken op theelichtje
  4. Zeef de wijn en laat ze afkoelen.
  5. De eierdooiers au bain-marie schuimig kloppen in bekken tot het gaat binden.
  6. Voeg als kloppende de gereduceerde wijn toe.
  7. Serveren in warme kommetjes met een kaneelstokje.
Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes