Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kandeel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 fles goede, halfzoete Elzasser
15 kruidnagels
stuk pijpkaneel
schil van onbespoten citroen (geen wit)
schil van onbespoten sinaasappel (geen wit)
5 eierdooiers
versgeraspte muskaatnoot
zout
150 g witte bastersuiker

Bereiden


  1. Verwam 1 1/2 dl wijn op zacht vuur.
  2. Voeg kruidnagels, kaneel en schillen toe.
  3. 1 uur laten trekken op theelichtje
  4. Zeef de wijn en laat ze afkoelen.
  5. De eierdooiers au bain-marie schuimig kloppen in bekken tot het gaat binden.
  6. Voeg als kloppende de gereduceerde wijn toe.
  7. Serveren in warme kommetjes met een kaneelstokje.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Cake van de abt met quadrupel
Gemberparfait
Portpeertje met gorgonzola
Kokos Charlotte met chocolade en lange vingers
Clafoutis met kersen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes