Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
400 g blauwe bessen
100 g poedersuiker
1 tl kaneelpoeder
5 eiwitten
2 el honing
500 ml crème fraîche
springvorm Ø20 cm
bakpapier
Bereiden
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng de poedersuiker met 1∕2 theelepel kaneelpoeder.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het poedersuikermengsel tot een dikke stijve massa.
- Meng de honing door de crème fraîche en spatel dit door de geklopte eiwitten.
- Schep de massa in de springvorm, strijk de bovenkant glad en zet de vorm minimaal 6 uur in de diepvries tot de massa stijf is.
- Snijd de parfait in punten of dikke plakken, bestrooi ze met de rest van de kaneelpoeder en serveer ze met de blauwe bessen.
Variatietips:
Kaneelpoeder kan worden vervangen door cacaopoeder.
In plaats van crème fraîche kan yoghurt worden gebruikt.
Meer info:
blauwebessen.nl
hayberries.nl
blueberryworld.nl
Bron/inzender: