Cakedeeg:
Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Breng in een pan een laagje water aan de kook. Breek de eieren in een hittebestendige kom en hang die boven de kom met heet water ( Au bain Marie)
Voeg een mespunt zout en de poedersuiker aan de eieren toe.
Klop het geheel met een mixer in 10 minuten tot een dikke luchtige crème.
Haal de kom van het vuur, zeef de bloem en maïzena erboven en spatel dit er snel door.
Schep het mengsel op een bakplaat van 30x35 cm.
Bak de cake in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Neem het deeg uit de oven en laat het wat afkoelen.
Was het fruit.
Klop in een kom de slagroom met de limoenrasp en de vanillesuiker bijna stijf. Schep er dan de mascarpone voorzichtig doorheen.
Snij de cake in twee even grote stukken.
Schep de helft van het het mascarpone mengsel op de cake en leg de twee laag erop.
Schep hier de rest van het mascarpone mengsel op.
Snijd de cake in stukken, schep op ieder stuk cake wat roodfruit.
Garneer de gerechtjes met wat poedersuiker.
Tip: I.p.v deze cakebodem te bakken kun je ook een kant en klare cake nemen.
Snij de cake in plakjes en schep wat room op een plakje en leg het andere plakje er schuin op, Schep wat fruit rondom.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |