Cajun broodpudding
Aantal personen: 4
Ingrediënten
½ wit brood
7,5 dl melk
4 eieren
400 g suiker
100 g rozijnen
100 g pecannoten
1 dl whisky
5 g vanillesuiker
1 tl gemalen piment
1 tl gemalen nootmuskaat
Bereiden
- Een ovenvaste schaal van circa 2,5 liter inhoud invetten en de oven voorverwarmen op 175 graden.
- Het brood in kleine blokjes snijden en tenminste 10 minuten in de melk weken.
- De boter smelten en de eieren met de boter en de suiker vermengen.
- De rozijnen wassen en uit laten lekken.
- De rozijnen, de noten, de whisky, de vanillesuiker, de piment en de nootmuskaat door het eimengsel doen en dit door het geweekte brood scheppen.
- De ovenschotel hiermee vullen en de broodpudding in 40-50 minuten stevig en bruin laten bakken.
- De broodschotel warm serveren.
- Eventueel kan een geraspte appel door het mengsel worden geschept voor het in de oven gaat.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chocolade taart ( Sachertorte)
Citroencake met ricotta
Pavlova
warme kwarktaart
Pure chocolade mousse