Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bitterkoekjes bavarois met boerenmeisjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2,5 dl melk
4 blaadjes gelatine
25 gr suiker
2 eidooier
2,5 dl slagroom
50 g bitterkoekjes
25 g boerenjongens
12 st boerenmeisjes
1,5 dl sinaasappelsap
mintblaadjes
geslagen room

Bereiden


  1. Los de gelatine in het eierdopje met wat melk op.
  2. Maak een papje van de eierdooiers, de vanille en 1/3 deel van de suiker.
  3. Verhit de rest van de melk en de suiker in de kookpan tot 850C. Roer niet tijdens het verhitten.
  4. Roer een deel van de hete melk door het eierdooierpapje.
  5. Doe alles terug in de kookpan.
  6. Voeg de opgeloste gelatine toe.
  7. Verwarm de compositie tot + 85EC. Flink kloppen. Controleer of de gelatine is opgelost.
  8. Koel de compositie af.
  9. Roer regelmatig. Tot yoghurtdikte laten geleren.
  10. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte in het bekken.
  11. Monteer de gegeleerde compositie door de slagroom.
  12. Spatel de bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla spatelen.
  13. Vul de puddingvormpjes.
  14. De bavarois op laten stijven.
  15. Lossen en storten.
  16. Garneren met boerenmeisjes.
  17. Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op het bord napperen.
  18. Met slagroom en munt garneren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

IJs van Barlin bokbier met kaneel
Bosaardbeitjes met Champagne sabayon (4 - 6 personen)
Citroen-yoghurt bavarois
Gegratineerde peer met mandarijn
Crème brulée met grapefruit en zwarte peper

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes