Aantal personen: 4
500 gr rundergehakt
1 eetl zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 thee chillipoeder
2 theel gemalen komijn (djinten)
mespuntje paprikapoeder
versgemalen peper
zout
6 taco‘s
reepjes ijsbergsla
1 bekertje (125 ml) zure room
6 eetl geraspte belegenkaas
potje tacosaus
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de olie en bak het gehakt rul.
Pel de ui, snipper deze en bak deze 2 minuten met het gehakt mee.
Voeg de gepelde en geperste teentjes knoflook, de chillipoeder, komijn, paprikapoeder, peper en zout toe.
Leg de tacoschelpen 3 minuten met de open kant naar boven op bakpapier in het midden van de oven.
Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetl van het gehaktmengsel.
Verdeel er reepjes sla, toefjes zure room en geraspte kaas over.
Serveer de tacosaus er apart bij.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Tip: Vervang 150 gr gehakt eens door reepjes chorizo of salami of vervang gehakt eens door reepjes kipfilet.
Zelfgemaakte tacosaus is extra lekker: roerbak daarvoor 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene paprika en rode peper, ½ theel gemalen koriander (ketoembar), 1 geperst teentje knoflook, peper, zout, 1 theel suiker en voeg daar aan toe 1 blik gepelde tomaten (400 gr) en 1 blikje (70 gr) tomatenpuree.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |