Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse bonensoep

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
2 stengels bleekselderij
1 eetl zonnebloemolie
400 gr Tex- Mex vleesreepjes
1 blik gepelde tomaten
1 blik rode kidneybonen (Jonker Fris)
2 kippebouillontabletten
4 eetl gesnipperde peterselie

Bereiden

Pel en snipper de ui en het knoflook teentje. Maak de paprikaas‘s schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie in de pan en roerbak de vleesreepjes ca 2 min. Voeg de ui- en knoflooksnippers, de paprika en de bleekselderij toe en bak de groenten ca 5 min mee. Roer dan de gepelde tomaten met het sap erdoor en roer de tomaten stuk. Voeg de uitgelekte bonen, de verkruimelde bouillontabletten en ½ liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes ca 10 min pruttelen.
Strooi de peterselie over de soep. Lekker met piabroodjes of stokbrood.

Bereidingstijd: ca 30 minuten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus