Warm de ovengrill voor. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze schoon. Meng de puree van de pintobonen met de helft van de salsa en schep de bruine bonen erdoor. Neem 4 mooie grote ijsberg slabladeren van de krop, snijd de rest in smalle repen. Snijd de tomaten, paprika en ui in blokjes en meng die door elkaar. Hak de olijven grof en meng die door de groenten. Rasp de kaas grof. Verdeel het bonenmengsel over de sla bladeren apart en strooi de groenten erover. Strooi de chips erover en daarover de kaas. Zet de schaal even onder de grill, zodat de kaas net smelt en de chips warm worden. Klop de room los en geef ieder een kommetje met zure room en een kommetje met salsa.
Leg op ieder bord een slablaadje met inhoud.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |