Taboule met gehakt

Taboule met gehakt

Taboule met gehakt

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 kopjes bulgur (geplette tarwe korrels) U moet de korrels voor gebruik met kokende vloeistof laten wellen.
4 kopjes kokende bouillon
250 gr lamsgehakt
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
geraspte schil van 1 citroen
0,5 bosje peterselie (fijngehakt)
50 gr paneermeel
1 ei (losgeklopt)
zout ren versgemalen peper
150 ml olijfolie
sap van 1 citroen
100 gr gedroogde abrikozen (fijngesneden)
60 gr rozijnen
4 lente- uitjes (in dunne ringen)
60 gr pistachenoten
0,5 komkommer (in blokjes)
0,5 bosje verse munt

Bereiden

Doe de bulger met de kokende bouillon in een schaal en laat ‘m 20 min staan.
Meng het gehakt met de knoflook, peterselie,
de citroenrasp, paneermeel en het ei en breng het op smaak met zout en peper.
Draai kleine gehaktballetjes. Verhit 2 eetl olijfolie in koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ca 10 minuten.
Meng voor de dressing citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper door elkaar.
Schep de abrikozen, rozijnen, lente-ui, pistachenoten, komkommer, de helft van de munt en de dressing door de afgekoelde bulger.
Schep deze salade als een bergje op een schaal. Verdeel tot slot de gehaktballetjes erover. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus