Snijd 600 gr mager lamsvlees in niet al te kleine blokken. Bak het vlees in 3 el plantaardige olie rondom bruin. Voeg 1 tl gemberpoeder, 2 kaneelstokjes, zout, peper, 1 grote ui en 1 uitgeperste teen knoflook toe. Voeg net zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Zet de kookpit laag en sudder het vlees in ± 1½-2 uur gaar.
Voeg 200 gr gewelde gedroogde pruimen zonder pit en 100 gr ontpitte dadels toe en laat alles nog eens 30 minuten zachtjes doorstoven. Maak het gerecht op smaak met honing. Bak in ½ el olie 2 el sesamzaadjes en100 gr blanke amandelen goudbruin. Garneer de stoofschotel met de sesamzaadjes, de amandelen en een paar takjes verse munt. Lekker met couscous of gele rijst (pak Lassi)
Tip: als de lamsschotel te gekruid is, kunt u er wat yoghurt doorroeren om het wat milder te maken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |