Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamskoteletjes met tomaten tijmsaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

8 lamskoteletjes
350 gr tomaten uit blik
½ bosje tijm, hele takjes
1 eetl. olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
75 gr worteltjes, in plakjes
50 gr bleekselderij, in blokjes
2 knoflookteentjes, gehakt
100 ml rode wijn
200 ml lamsfond
2 takjes rozemarijn
2 eetl balsamicoazijn
zout en peper

Bereiden

Bak de lamkoteletjes 1 minuut per kant aan in de olijfolie.

Haal het vlees uit de pan en leg deze in een ovenschaal.
Bak de sjalot, wortel, bleekselderij en knoflook in de pan van de koteletjes.
Bak dit alles 1 minuut en blus af met de rode wijn en en fond.
Voeg de tomaten toe en laat het geheel 5 minuten koken.

Giet de saus in over het vlees en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 Gr.C.
( of tot het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt)

Haal het vlees uit de saus en leg deze op voorverwarmde borden.
Kook de saus nog even en breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper.
Is de saus nog wat te dun, strooi en dan een klein beetje allesbinder door.
Schep de saus over het vlees.

Variatie:
Het originele recept is met lamsribben. Alles is het zelfde alleen de baktijd van lamsribben is 18 minuten.
Snijd de lamsribben in stukken voordat u ze serveert.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Romige spaghetti met shoarma en broccoli
Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)
Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees *
Thaise hachee met lente-ui en kokosmelk
Lamsschouder, gevuld

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes