Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiden:
Kerf de aubergines in en leg ze in een vuurvaste schaal of op een bakplaat en plaats ze ongeveer 25 min in de hete oven.
Het vel vertoont dan zwarte plekjes en de aubergines zijn zacht geworden.
Laat de aubergines even afkoelen.
Snijd ze doormidden. Schep met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Schep het in een kom.
Roer de yoghurt, het citroensap, de knoflook uit de knijper en de peterselie en munt erdoor.
Breng de puree op smaak met zout en cayennepeper. Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Zet de lamskoteletten tegen elkaar aan met de rugkant naar beneden gericht rechtop in de pan. Laat het randje vet knapperig lichtbruin grillen of bakken. Bak of gril de koteletjes in het eigen vet in de pan aan beide kanten. Reken op circa 2 minuten per kant. Het vlees moet van binnen rosé zijn. Bestrooi de koteletjes met zout en tijmblaadjes. Verdeel de koteletjes en auberginepuree over de borden. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld beetgaar gekookte sperziebonen of haricots verts.
Garneer desgewenst met reepjes tomaat.
Bereidingstijd: circa 25 min.(oventijd niet meegerekend)
Tips:
Vervang de lamskoteletjes door één plak lamsbout per persoon.
Gril of bak de plak circa 4 minuten per kant.
De juiste tijd hangt af van de dikte van het vlees.
Vervang de lamskoteletjes door varkens- of kalfskoteletten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |