Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamskoteletjes met auberginepuree

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 aubergines
125 ml dikke yoghurt
(Griekse, Turkse of Bulgaarse)
2 eetl citroensap
1 teen knoflook
2 eetl fijngehakte peterselie
1 eetl fijngehakte munt
zout en cayennepeper
12 enkele lamskoteletten
2 theel blaadjes verse tijm

Bereiden

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiden:
Kerf de aubergines in en leg ze in een vuurvaste schaal of op een bakplaat en plaats ze ongeveer 25 min in de hete oven.
Het vel vertoont dan zwarte plekjes en de aubergines zijn zacht geworden.
Laat de aubergines even afkoelen.
Snijd ze doormidden. Schep met een lepel het zachte vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer. Schep het in een kom.
Roer de yoghurt, het citroensap, de knoflook uit de knijper en de peterselie en munt erdoor.
Breng de puree op smaak met zout en cayennepeper. Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Zet de lamskoteletten tegen elkaar aan met de rugkant naar beneden gericht rechtop in de pan. Laat het randje vet knapperig lichtbruin grillen of bakken. Bak of gril de koteletjes in het eigen vet in de pan aan beide kanten. Reken op circa 2 minuten per kant. Het vlees moet van binnen rosé zijn. Bestrooi de koteletjes met zout en tijmblaadjes. Verdeel de koteletjes en auberginepuree over de borden. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld beetgaar gekookte sperziebonen of haricots verts.
Garneer desgewenst met reepjes tomaat.
Bereidingstijd: circa 25 min.(oventijd niet meegerekend)

Tips:
Vervang de lamskoteletjes door één plak lamsbout per persoon.
Gril of bak de plak circa 4 minuten per kant.
De juiste tijd hangt af van de dikte van het vlees.
Vervang de lamskoteletjes door varkens- of kalfskoteletten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Duivelse koteletjes en compote van tropisch fruit met nootmuskaat (4 pers)
Shoarmavlees met groenten en rijst in de wok
Lamskoteletjes Dijon (4 pers.)
Marokkaans lamsvlees met abrikozen
Lamsvlees, zoals bij de buren

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes