Snijd het vlees in dobbelstenen. Doe in een kom met het sap, de olie en de knoflook.
Leg houten spiesen een half uur in lauw water zodat ze niet splinteren. Snijd intussen de tomaten in plakken en halveer de olijven. Steek het lamsvlees aan de spiesen. Bewaar de marinade.
Bak de spiesen om en om bruin, op een houtskoolvuur, of in een grillpan of contactgrill, ca 3-4 minuten aan beide kanten. Het vlees mag van binnen nog iets roze zijn.
Warm de bloemtortilla‘s of lavash even op in een droge koekenpan.
Serveer de spiesen op het warme brood met wat tomaat, olijven en spinazie.
Tip: Flatbreads, platte broden zoals chapati, naan en pitabrood, maar ook lavash en tortilla‘s zijn in veel landen een vast onderdeel van de maaltijd. Ooit hadden deze broden de functie van ‘eetbaar bord‘. Ruim voorradig bij Turkse, Marokkaanse en Indiase toko‘s.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |