Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lambrack

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 lamsribstuk
1 potje manukahoning
zeezout
venkelblaadjes
rozemarijnblaadjes
versgemalen groene peper
500 g grove postelein
vinaigrette met 1 tl honing
filodeeg uit de diepvries
boter

Bereiden


  1. Maak eerst een filobakje: snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt.
  2. Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven op 160.
  3. Neem het bakje uit de oven, haal het uit de oven en zet de oven op 225 °C.
  4. Steek de botjes van het lamsribstuk kruislings in elkaar, zodat er een ‘blok‘ ontstaat waaruit u tweeling-koteletjes kunt snijden.
  5. Kwast het vlees aan alle kanten dun in met honing en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over.
  6. Zet het vlees 12 minuten in de oven - het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze.
  7. Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Shoarmavlees met groenten en rijst in de wok
Lamsribstuk met honing, tijm en mosterd
Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)
Geroosterde lams- of kalfslapjes Montfort
Gestoofd lamsvlees met tomaat

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes