Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde Lamsbout

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ontbeende lamsbout (2 kg)
zout
peper
4 el gesmolten boter
sap van 1 citroen
250 gr mager lams gehakt
1/3 kopje rijst
1 mespuntje kaneel
2 el
fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte munt
1/2 ltr runderbouillon.

Bereiden


  1. Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper.
  2. Smeer het in met 2 el boter en citroensap.
  3. Smeer de rest van de boter in de koekenpan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is.
  4. Voeg ui, rijst, zout, peper, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten.
  5. Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij, en laat het 15 minuten sudderen.
    Haal het van het vuur, en laat het afkoelen.
  6. Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht.
  7. Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij.
  8. Rooster het vlees 15 min in de oven op stand 7, draai de oven lager tot
  9. stand 4 en laat het nog 1 1/2 tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  10. Bedruip af en toe met vocht.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lambrack
Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)
Cassoulet (Franse eenpansschotel)
Lamfsfilet met een mosterd-kruiden dakje
Filobloemen met gekruid lamsvlees

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes