Aantal personen: 4
Voor de court-bouillon:
2 wortelen
2 uien
2 kruidnagels
1 teentje knoflook
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
1 tak selderij
1 dikke tak dragon
1 kalfsbeen
zout, peper
1 kip
Voor de saus:
3 eetlepels gehakte dragon
2 eetlepels room
1 eidooier
Bereid eerst de court-bouillon met 2 liter water en alle opgegeven
ingrediënten, maar neem slechts de helft van de dragon en bewaar de
rest.
Laat de bouillon 20 minuten trekken.
Snijd de kip in stukken, leg die met de rest van de tak dragon in het
bovenste element van de stoomkoker en laat ze op de stoom 35 minuten
koken.
Hak de gestoomde dragon.
Laat de court-bouillon inkoken tot er nog ± 1 liter over is.
Klop de eidooier met de room en voeg dit onder voortdurend roeren bij de
ingekookte court-bouillon.
Doe de gehakte dragon erbij, verdeel de saus over 4 soepborden en serveer
de stukken kip daarin.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |