Tarte tatin van kip en courgette

Tarte tatin van kip en courgette

Tarte tatin van kip en courgette

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr kipfilet
1 courgette
10 groene met piment gevulde olijven
4 plakjes bladerdeeg
1/8 liter crème fraîche
zout, peper
tijm
Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook

Bereiden

Snijd de kipfilet in stukjes en de courgette in plakjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak de kip en de courgette 4
minuten.
Voeg de fijngemaakte knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
Zet het vuur uit en voeg naar smaak zout en peper toe.
Meng er de doormidden gesneden olijven, 1 1/2 eetlepel tijm, 4 eetlepels
Parmezaanse kaas en de crème fraîche door en doe alles over
in een ingevette platte ovenschotel.
Laat het bladerdeeg ontdooien, rol het uit tot een lap die op de schotel
past, prik er gaatjes in, bestrijk het met melk en strooi er rijkelijk
tijm en Parmezaanse kaas over.
Zet de schotel ± 30 minuten in een op ± 200°C
voorverwarmde oven.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus