Pittige kip met knapperige tauge

Pittige kip met knapperige tauge

Pittige kip met knapperige tauge

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr kipfilet
3 uien
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden)
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
1 el sambal
4 el pindakaas
300 gr taugé

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Pers de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. Voeg de kipblokjes toe aan da saus en warm het geheel goed door. Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft. Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus