Kipvinken

Kipvinken

Kipvinken

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 kipfilets
25 gr. ham
1 ei
125 gr. kipgehakt
nootmuskaat
bloem
paneermeel
50 gr. boter
cocktailprikkers

Bereiden

1.Snijd de kipfilets horizontaal in tweeën.

2.Bestrooi een kant met peper en zout.

3.Snijd de ham ragfijn.

4.Klop het ei los maar niet schuimig.

5.Maak het gehakt aan met de ham, 1 eetlepel ei, zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

6.Verdeel het gehaktmengsel in vieren.

7.Bestrijk ieder plakje kipfilet met een deel van het gehaktmengsel.

8.Rol de plakjes kip op met de kipzijde naar buiten en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.

9.Wentel de rolletjes zorgvuldig door de gezeefde bloem en vervolgens door het resterende ei en ten slotte door het paneermeel.

10.Verhit 35 gr. boter in een koekenpan, wacht tot het schuim begint weg te trekken.

11.Bak de kipvinken op een matig afgestelde warmtebron rondom bruin en gaar.

12.Reken op een baktijd van 15 min.

13.Serveer de kipvinken op voorverwarmde borden geef er een groenten en aardappelgerecht naar keuze bij. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus