Kipschotel á la Bresse

Kipschotel á la Bresse

Kipschotel á la Bresse

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1/2 dl melk
2 sneetjes oud witbrood zonder korstjes
400 gr kipgehakt
50 gr fijngesneden achterham
1 fijngehakt bosuitje
2 fijngeknipte takjes peterselie
1 eierdooier
1 theelepel tijm
zout, peper
3 eetlepels bloem
25 boter

Bereiden

Schenk de melk over het brood.
Meng in een kom het gehakt, het uitgeknepen brood, de ham, de bosui, de
peterselie, de eierdooier, de tijm en zout en peper door elkaar.
Vorm hier 4 stevige ovale broodjes van en wentel die door de bloem.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktbroodjes in ± 10
minuten rondom goudbruin.
Stoof ze, onder af en toe keren, met het deksel schuin op de pan in nog
± 15 minuten zachtjes gaar.
Leg ze op een plank en laat ze ± 5 minuten rusten.
Snijd ze in dunne plakken en rangschik die op 4 borden.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus